Aiempi kokemus auttoi kolmannella kerralla
– Sirpa

Ossi-pojalla on kaksi isosiskoa. Sanni, 4,5 v, ja Silja, 2,5 v ovat opettaneet minulle sen, mitä tiedän imettämisestä ja auttaneet siinä, että pikkuveljen imetys nyt sujuu ongelmitta. Etukäteen ajattelin täysimettää kolmatta vauvaa 6 kuukautta ja se näyttää toteutuvan. Ossi on nyt neljän ja puolen kuukauden ikäinen, maito riittää hienosti ja Ossi kasvaa hurjasti.

Sannia ja Siljaa imettäessä en tarpeeksi uskonut ja luottanut oman maitoni riittämiseen. Olisin kaivannut rohkaisua. Sitä, että joku olisi sanonut: ”Imetät vaan, kyllä se maito riittää.” Kun nyt kolmannella kerralla jaksoin alussa muutamia parin tunnin ”imetysmaratoneja” ja tiheän imun kaudet, niin hyvin on sujunut.

”Olisi ihanaa, jos yhteiskunta kannustaisi imettämään eri paikoissa.”

Maitoa riittää nyt hyvin myös pumpattavaksi. Olen päässyt välillä harrastuksiin ja viettämään aikaa kavereiden kanssa. Imetän rohkeasti missä milloinkin: ravintolassa, bussissa, kirkossa, kaupassa ja niin edelleen. Olisi ihanaa, jos yhteiskunta kannustaisi imettämään eri paikoissa ja ravintolat ja kahvilat olisivat imetysmyönteisiä.

Sirpa, Ossi 5 kk, Sanni 4 v ja Silja 2v