Me tuemme

Voit saada tukea ja apua imetykseen monelta taholta. Voit aina ottaa yhteyttä omaan äitiys- tai lastenneuvolaasi. Synnytyssairaalan puoleen voit kääntyä vauvan ensiviikkoina. Monella paikkakunnalla on myös paljon muita, jotka voivat olla tukenasi imetyksessä. Tässä niistä muutamia:

Joensuun imetyspolikuva

Joensuun imetyspoliklinikka Pohjois-Karjalan keskussairaalassa

Joensuun imetyspoliklinikalta Pohjois-Karjalan keskussairaalassa sinä ja vauvasi saatte apua jos jokin imetyksessä huolettaa. Ehkä arvelet, että maito ei riitä tai tunnet kipua imettäessäsi? Vauva ei kenties oikein löydä hyvää otetta rinnasta? Mietitkö vauvan käytöstä rinnalla: vauvasi on tehnyt imemislakon tai hermostuu rinnalla ollessaan?

Älä jää yksin imetyshaasteitten kanssa! Meitä on täällä imetyspoliklinikalla neljä imetysohjaajaa – autamme mielellämme sinua imetykseen liittyvien pulmien kanssa.
Vastaanotto on auki ma, ke ja pe klo. 9.15-17.00 osasto 3c:llä. Imetyspoliklinikkapäivinä puhelinnumero on 013-1715266, muuna aikana ajan voi varata osastolta 3C puhelinnumerosta 013-1712300

Tervetuloa!

t. Anne, Kirsi, Iiris ja Pirjo

Sanna-Mari Prusila

Äidin sydän-äitiyspalvelut Meri-Lapissa

Äidin sydän-äitiyspalvelut Meri-Lapissa auttaa ja tukee äitejä imetyksen kaikissa vaiheissa aina raskausajoilta imetyksestä vieroittamiseen saakka. Olipa toiveenasi imettää päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia, on Äidin sydämen imetysasiantuntija kulkemassa rinnallasi. Koska perheiden imetystuen tarve tai huoli ei katso kelloa, asiantuntevaa ja yksilöllistä imetystukea saa nopeasti ja joustavasti haluttuna ajankohtana sekä myös omaan tuttuun kotiympäristöön kotikäyntinä. Äitiys- ja lapsiperhepalveluideni lisäksi löydät samasta osoitteesta hyödyllisiä äitiystarvikkeita, kuten lanoliinit, liivinsuojat, imetysteet ja imetysapulaitteen imetyksesi tueksi. Saat aina Sinun ja perheesi tarpeisiin sopivaa palvelua siten ja silloin kun Sinulle parhaiten sopii.  Terveisin Sanna-Mari Prusila p. 044 324 24 54

Doulaesite-kansi

Doulat Ensi- ja turvakotien liiton yhdistyksissä

Ensi- ja turvakotien liiton yhdistyksillä on meitä vapaaehtoisia doulia 15 paikkakunnalla aina Helsingistä Lappiin asti. Toimimme tukihenkilöinä koko perheelle odotuksen ja synnytyksen aikana sekä vauvan ensiviikkoina. Meillä kaikilla on kokemusta raskaudesta, synnytyksistä ja pikkuvauva-ajasta. Osalla meistä on kouluttautunut tukemaan myös imetystä.

Tavoitat meidät ottamalla yhteyden oman alueesi doulien yhteyshenkilöön, jolle voit kertoa toiveesi ja ajatuksesi doulan ja synnytyksen suhteen.

Yhdessä doulan kanssa voit pohtia imetystä jo odotusajan tapaamisissa tai kotona vauvan syntymän jälkeen. Jos niin toivot, doula on mukanasi synnytyksen ajan ja jakaa kanssasi ensi-imetyksen hetken.

Doulien yhteyshenkilöt ja doulatoiminnan esite

FH_doulalogga_RGB_stor

 Folkhälsans doulor

Folkhälsans frivilliga doulor finns i Nyland, Åboland, Österbotten och från och med 2016 även på Åland. Vi är stödpersoner som ställer upp och stöder mamman och hennes familj före, under och kort efter förlossningen. Vi är alla kvinnor som har erfarenhet av graviditet, förlossningar och spädbarnstiden och en stor del av oss har dessutom gått en extra kurs i amningsstöd. Tillsammans med en doula kan du i lugn och ro fundera över amning redan under graviditeten eller då ni träffas efter att babyn är född. Om du vill, kan doulan komma med som ett stöd i själva förlossningen. Då kan hon också finnas på plats när bebin för första gången får söka sig till bröstet för att amma.

Anni_

 HYKS Synnytyssairaalat

Olen kätilö Anni ja työskentelen Jorvin lapsivuodeosastolla. Iso osa työtäni on imetyksen tukeminen.

Meidän työtämme on auttaa saamaan imetys hyvään vauhtiin jo synnytyssairaalassa. Imetys lähtee joskus helposti käyntiin, toisinaan se taas vaatii enemmän työtä. Pitämällä vauvaa jatkuvassa ihokontaktissa ensipäivät saa imetys parhaan startin. Vauvan tulisi imeä rintaa ensipäivinä tosi tiheästi, jotta maitomäärä lähtisi hyvin kasvamaan. Jos vauva ei jaksa imeä riittävästi, voi saman stimulaation antaa lypsämällä. Vauvan imun tulisi olla kivutonta ja imetyksen mukavaa.

Pyydä rohkeasti apua, me autamme mielellämme. Kotiutumisen jälkeen voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse. Mukaan kotiin saat Vauvamatkalla -oppaan, jossa on paljon vinkkejä imetykseen. Sen voi käydä lukemassa HUS:n nettisivuilla jo raskausaikana. Sivuilta löytyy myös Vauvamatkalla -videot, joissa kerrotaan myös imetyksestä (lapsivuodevideo). Sivuille on tulossa lisää materiaalia imetyksestä vuoden vaihteessa.

Laura Merivirta

Neuvola Nuppu – Perheitä varten Pääkaupunkiseutu

Imetys on ihmeellistä! Se voi sujua alusta asti ilman erityisiä haasteita tai se voi olla hyvinkin haasteellista. Jokainen äiti, jokainen lapsi ja jokainen imetys on ainutlaatuinen. Kahta samanlaista imetyskokemusta ei ole, eikä siis myöskään yleispäteviä ohjeita, jotka sopisivat kaikkiin tilanteisiin ja kaikille perheille.
Neuvola Nuppu tarjoaa neuvoja ja konkreettista apua imetyksen jokaisessa vaiheessa: imetyksen suunnittelusta imetyksen päättymiseen, osittaisimetykseen ja lisämaidoista luopumiseen. Jokaisen perheen omat toiveet ja tarpeet huomioidaan ja edetään niiden mukaan. Imetyksen asiantuntijan saat kotikäynnille nopeallakin aikataululla juuri Teille sopivaan aikaan.
Mukavia imetyshetkiä toivottaa, Laura Merivirta, terveydenhoitaja, imetyksen asiantuntija
Tavoitat minut puhelimitse numerosta 010 229 6040

ImetyksenTukiMetuemme

 Imetystukiäidit

Lähes jokaiseen imetykseen kuuluu hetkiä, jolloin vauvan ja isommankin lapsen vanhemmat tarvitsevat apua, kannustusta ja oikeaa tietoa. Imetyksen tuki ry:n koulutetut vertaistukiäidit tukevat sinua imetyksen kaikissa vaiheissa.
Tukemme lähtökohtana on äidin omien imetystoiveiden kuunteleminen sekä perheiden erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen. Tukiäitien imetystieto perustuu ajantasaisiin tutkimuslähteisiin sekä kokemustietoon.
Tukea on tarjolla puhelimitse, netin kautta sekä liveryhmissä eri puolella Suomea. Imetystuen yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme

OYS Vierihoito-osasto 13, Oulu

 

Imetyksen ensipäivät ovat parhaimmillaan maidontuoksuisia, ihokontaktin lämpöisiä hetkiä.

Me haluamme olla tukenasi myös niissä hetkissä, jolloin kaipaat tukea imetyksessäsi.

anujohanna_2000px (2)Kätilötalo, Helsinki

Mikä häiritsee sinun imetysrauhaasi? Voiko sille tehdä jotain?
Jos sinua huolettaa imetys, vauvan hoito, kehosi muutokset tai muu vauvan äitiyteen liittyvä, niin olemme sinua varten. Me Kätilötalon kätilöt haluamme auttaa sinua löytämään oman imetys- ja äitiyspolkusi.
Näetkö, missä olet jo hyvä? Miten tukea omia vahvuuksia?
Yksilölliset kotikäynnit, henkilökohtainen vastaanotto, puhelinneuvonta sekä erilaiset äitiryhmät.

Anu Lampinen, www.heket.fi, 050-301 9631