Imetysrauhan julistus

Imetysrauha – jokaisessa perheessä omalla tavallaan.

Imetysrauhan julistus 2015

Imetysrauha

Imetysrauha on jokavuotinen, kaksikielinen kampanja kansainvälisellä imetysviikolla (v 40) lokakuussa.

Miksi tarvitaan Imetysrauha-kampanja?

Imetys on sylin lämpöä, mukana kulkevaa superfoodia, yhdessäoloa. Joskus itkua ja turhautumista mutta myös ylpeyttä ja iloa. Imetys etenee vaiheesta toiseen jatkuvasti muuttuen – ihan kuten kasvava ja taitojaan kartuttava vauvakin.

Imetys voi olla täysimetystä, osittaisimetystä, pumpatun maidon tarjoilua tuttipullosta. Jokaisella äidillä on oikeus tehdä imetysarjessaan omannäköisiään valintoja ja saada imetykseensä tukea.

Imetysrauhaan tarvitaan kaikenlaisen imetyksen arvostamista, arjen apua ja tukea, ajantasaista imetystietoa. Imetysrauhan voi saavuttaa, kun imetys sujuu. Imetysrauha versoo yhteiskunnassa, jossa imetys saa näkyä kaikissa vaiheissaan. Jokainen meistä voi turvata imetysrauhaa.

Imetysrauha -kampanjan tavoitteena on nostaa imetystä ja imetyskulttuuria esiin positiivisella tavalla – kiittämällä, kehumalla ja kertomalla siitä, mikä toimii.

 

Imetysrauha-kampanjan järjestää:

Ensi- ja turvakotienliitto, Folkhälsan, Imetyksen tuki ry, Suomen Kätilöliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Novia Ammattikorkeakoulu, Suomen vauvamyönteisyyskouluttajat ry ja HUS.

Lisätietoja: itu@imetys.fi

Kampanjan valokuvaajina ovat toimineet Laura Mendelin ja Kaisa Sirén.

Lataa tästä julisteet:

imetysrauha_1

imetysrauha_4